Mantijn van Leeuwen

Algemeen directeur NIBE

Mantijn van Leeuwen studeerde Chemische Technologie aan de TU Delft en Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, daarna is hij gepromoveerd in de Chemische Technologie aan de TU Delft. Na zijn studie heeft hij gewerkt bij DSM in verschillende rollen, met een zwaartepunt op innovatie en marketing.  Van 2008-2015 heeft Mantijn managementfuncties vervult in de bouwsector, met een accent op marketing, innovatie en duurzaamheid. Mantijn is sinds januari 2016 algemeen directeur van het NIBE.  

Michel Baars

Directeur New Horizon Urban Mining

Michel Baars is ondernemer. Hij bouwde 18 jaar aan het ingenieursbureau van Search dat in 2014 werd verkocht. Hij gelooft in Circulaire Economie als een nieuw economisch model (en niet als de volgende duurzame hype). In 2015 startte hij een nieuwe onderneming, New Horizon Urban Mining B.V, om risicodragend het vak Urban Mining in Nederland te introduceren. Inmiddels heeft het bedrijf een positie verworven door ‘te doen’. Samen met partnerbedrijven in de bouwkolom (groothandels en producenten) bewijst het bedrijf inmiddels dagelijks dat het circulaire alternatief voor slopen nu al in alle opzichten beter is.

Harry Wesseling

Directeur New Horizon Social Impact

Sociaal bewogen professional, sociaal ondernemer, sociaal innovator. Ervaring opgedaan in diverse settingen: eigen bedrijf, overheden, kleine organisaties, grote organisaties en bedrijven. Variërend van zorg tot Sociale Werkvoorziening, van private kleinschalige initiatieven tot toonaangevende spelers op de markt. In New Horizon Social Impact komen deze lijnen samen. Een nieuw bedrijf gebaseerd op de uitgangspunten van de circulaire economische gedachte, gecombineerd met de ambitie om tegelijk ook bijdrage te leveren aan een meer inclusieve samenleving.

Bianca Ernst

Co-founder Hof van Cartesius

Bianca Ernst is samen met haar zus Charlotte Ernst initiatiefnemer van de 1e circulaire proeftuin in de regio Utrecht – Hof van Cartesius. Vanuit dit initiatief is een groot netwerk opgebouwd van materiaalleveranciers en bouwende partijen. Met Cistain is de volgende stap gezet om lokaal materiaalstromen hoogwaardig her te bestemmen. Door Buurman – een bouwmarkt van gebruikte materialen -maar ook door direct opdrachtgevers, architecten en bouwende partijen in concrete projecten te begeleiden in het nemen van circulaire stappen. 

Martijn Segers 

Martijn Segers is integraal projectleider van het SUPERLOCAL project werkende bij woningbouwcorporatie HEEMwonen. Hij presenteert samen met Jordi Schoffelen, manager Markt en innovatie bij bouwbedrijven Jongen en Jurgen van de Put, projectleider bij Dusseldorp sloop en infra.

Anne Koudstaal

Anne Koudstaal is één van de bedenkers van het PlasticRoad concept en werkzaam binnen KWS Infra (één van de drie PlasticRoad partners) als projectmanager van de PlasticRoad. 

 

Rob van Moerkerk

Rob is bijna 18 jaar werkzaam in de grond-weg en waterbouw. Begonnen als assistent-uitvoerder en uitvoerder en nu als projectleider bij NTP Groep. Hij is op veel verschillende projecten werkzaam geweest. Van rioolwerk tot asfalt, van aanleg van de betuweroute tot aan het aanleggen van de haven in Suriname. Tegenwoordig ligt het accent op duurzaamheid en circulariteit en daarbij behorende contractvormen. 

Prof. dr. Annemieke Roobeek

CEO MeetingMoreMinds, Hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement Nyenrode

Annemieke Roobeek is een innovatieve, ondernemende adviseur, bestuurder en wetenschapper. Zij is specialist in grootschalige transformatietrajecten en ontwerper van ecosystemen waarin intercompany netwerkend gewerkt wordt.

 

Theo van Vugt

Theo van Vugt studeerde geschiedenis en kwam eind jaren ’80 in de journalistiek terecht. Hij begon bij Elsevier Carrière, daarna volgden Quote en Adformatie. Voor Elsevier schreef hij over media en economie.  Later werd hij hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Marketing, Adformatie en Assurantie Magazine. Sinds begin 2017 is hij hoofdredacteur van Cobouw. Hij treedt regelmatig op als dagvoorzitter en gespreksleider. 

Leontien de Waal

Leontien heeft affiniteit met vernieuwing in de bouwsector op het snijvlak van duurzaamheid en circulariteit. Voor Rabobank zijn duurzaamheid, circulariteit en innovatie belangrijke speerpunten bij het financieren van de gebouwde omgeving. Sinds 2014 organiseert Rabobank de Circular Economy Challenge voor bedrijven met circulaire ambities. Al ruim 20 bedrijven uit de bouw-en vastgoedsector hebben het programma doorlopen waarbij ze door middel van diverse workshops een circulair idee uitwerken tot compleet business plan.

Ton Vaags

Na een opleiding Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is Ton Vaags actief geweest in diverse management- en directiefuncties in de (petro)chemische sector en financiële sector. Sinds 1996 is Ton Vaags actief in de bouw- en vastgoedsector waar hij diverse directeursfuncties heeft bekleed. De laatste 10 jaar is Ton Vaags werkzaam binnen het TBI-concern: in eerste instantie als statutair directeur bij projectontwikkelaar Synchroon en sinds 2012 als statutair directeur/directievoorzitter bij J.P. van Eesteren. Ton Vaags: “Circulair ondernemen heeft te maken met houding en gedrag. Circulair bouwen betekent het logistiek proces organiseren.” 

Alijd van Doorn

Alijd van Doorn werkt sinds 2005 aan duurzame projecten. Aan de TU Delft begeleidde ze tussen 2007 en 2016 afstudeerders op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Ze publiceerde diverse artikelen en een boek over dit onderwerp. Sinds 2018 geeft ze leiding aan Habeon architecten, het architectenbureau van Heembouw.    

Vivian Wijburg

Vivian Wijburg studeerde in 2015 af aan de TU Delft op het thema herbestemming. Sindsdien houdt zij zich actief bezig met ontwerpen op het gebied van hergebruik en duurzaamheid. Binnen Habeon ontwikkelde zij een methodiek voor circulair ontwerpen gebaseerd op de ‘shearing layers’ van Stewart Brand.    

Paul Megens

Paul Megens is hoofd inkoop bij de Meeuw en motiveert zijn leverancies na te denken over de impact die zij hebben op het milieu en wil ze verantwoordelijk maken voor hun eigen producten. Paul Megens doet er alles aan het werk van de Meeuw zo circulair mogelijk te maken. 

Erik Roumen

Erik Roumen is beleidsmedewerker energiestransitie, circulaire economie en duurzaamheid. 

Rob Kleinpenning

Van 1989 tot 2004 bij 2 aannemersbedrijven, in de functies van calculator, hoofd bedrijfsbureau en bedrijfsleider “het vak GWW en Milieu geleerd”. Vanaf 2004 bij CROW, opdrachtgevers met de RAW-systematiek begeleidt en cursussen verzorgt. Deze ervaring, tezamen met de praktische kennis vanuit de aannemerij, heeft mij ertoe bewogen de stap naar zelfstandige te maken. Vanaf 2006 tot heden houden wij ons bezig met het voorbereiden, adviseren en begeleiden van GWW projecten voor overheid en bedrijfsleven, waarbij aspecten als duurzaam inkopen een groeiend aandachtgebied is.

Erik Roumen is beleidsmedewerker energiestransitie, circulaire economie en duurzaamheid. 

Guido Braam

Mede-eigenaar Powered by Meaning group, directeur C Creators, C Beta Circulair pioneer, entrepreneur, investeerder, spreker en vrijwilliger. 

 

Panel brug Oudwoude

Ophen ingenieursbureau ziet zichzelf als Versneller van de Bouwagenda. René Garlich geeft leiding aan dit innovatieve bureau. Wethouder Jelle Boerema is binnen de gemeente Noardeast-Fryslân verantwoordelijk voor toekomstbestendige duurzame en innovatieve bedrijvigheid. Boele Dijkstra geeft hier mede uitvoering door om te denken en verder te kijken vanuit het Team Yngenieursbureau. Lenny Sinnema studeert af op deze casus en vormt de laatste schakel in de keten markt, overheid & onderwijs. 

 

Paul de Ruiter

Paul de Ruiter is een architect, bekend om zijn duurzame, game changing architectuur. Paul de Ruiter draagt bij aan de nationale en internationale discussie rondom duurzaamheid, CO2-neutraal ontwerpen en duurzame certificeringsmethoden voor gebouwen. Hij is een internationaal veelgevraagd spreker, schrijft boeken en opiniestukken voor diverse vakbladen. Paul de Ruiter Architects werd in 1994 opgericht.